Hrișcă prăjită Polonia - Hrișcă prăjită
Kasza gryczana provine din semințele decojite ale hrișcăi obișnuite. Boabele de kasza gryczana prăjită au o nuanță caracteristică de brun închis, care este rezultatul procesului termic. Kasza gryczana prăjită este mai puțin valoroasă decât kasza neprăjită, dar are un gust mai pronunțat.
Kasza gryczana este o sursă valoroasă de nutrienți și substanțe nutritive. În special, proteinele, polifenolii, polisaharidele și mineralele au o importanță deosebită.
Hrișca se caracterizează printr-un conținut ridicat de minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, fier și vitamine.
Poate fi un fel de mâncare de sine stătător, un acompaniament pentru carne sau legume, sau poate fi baza pentru prânz sau cină.
Kasza gryczana prăjită și kasza gryczana prăjită înseamnă același lucru. Ambele tipuri de kasza sunt supuse unui proces termic.